Instructie en FAQ

Welkom bij de online huiswerkklas!

Lees deze instructie goed door om alles te weten te komen over de online huiswerkklas. Specifieke vraag, of werkt er iets niet? Check eerst even de FAQ hierboven. Als het nog niet lukt, vraag het dan aan je online begeleider.


Hoe ziet de online huiswerkklas eruit?

Je bent op je eigen vaste dagen, van 14:30 tot 17:30 welkom bij onze online huiswerkklasmiddag, waarin je onder begeleiding aan het werk gaat in het videolokaal. Je zult zoveel mogelijk ingedeeld worden bij de voor jou bekende begeleiders, je tutor of locatiecoördinator. Via de startmail, krijg je informatie over je account en hoe je kunt inloggen.

In de plaats van je planboekje ga je werken met een online agenda. Je krijgt ook een drivemapje van ons waarin je kan werken, als je bijvoorbeeld graag in een document of spreadsheet werkt. Dit mapje is ook gedeeld met je begeleiders. Het kan zijn dat zij daar ook iets van materiaal voor jou in zetten.

Je ouders ontvangen elke middag een dagverslag van ons, net als bij de reguliere huiswerkklas.


Hoe ziet één middag huiswerkklas eruit, op de dagen dat je bent ingepland?

De middag is opgedeeld in drie delen: 1) de check-in, 2) het zelfstandig werken in het videolokaal, en 3) de check-out.


Check-in

 1. Inloggen. Uiterlijk om 14:30 of 10 minuten na je laatste les log je in bij de chatomgeving via de button op de homepage.

 2. Jouw videolokaal. Kijk op de klassenlijst bij welke begeleider je bent ingedeeld. Dit staat elke middag in de chatruimte “Algemene mededelingen en klassenlijst”.

 3. Meld je aan. Stuur de begeleider van jouw groep een privé bericht in de chat om te laten weten dat je aanwezig bent: “Hallo, ik ben er!”, of iets dergelijks. Het kan ook zijn dat je begeleider je al een berichtje heeft gestuurd. In de meeste gevallen is dat een link naar het videolokaal waar je verwacht wordt.

 4. Zet je camera aan. Ga het videolokaal binnen en zeg je begeleider van die middag even gedag. Zet je camera aan, zodat je begeleider je kan zien. Vanaf dat moment laat je je camera aan staan.

 5. Plannen. Begin daarna met het bijwerken van je agenda. Plan in waar je deze middag aan gaat werken, en plan zo ver mogelijk vooruit (minimaal 1 week).

 6. Bespreek je planning. Stuur vervolgens je begeleider een berichtje dat je je agenda hebt bijgewerkt. Je begeleider controleert je agenda, en bespreekt deze wellicht nog even met je in een privé-lokaal.

 7. Daarna kun je aan de slag met je huiswerk!


Zelfstandig werken in het videolokaal

 1. Vragen stellen. Je kunt de hele middag terecht voor inhoudelijke vragen bij je begeleider. Je kunt je begeleider op twee manieren een vraag stellen:

 • Je steekt je hand op voor de camera. Je begeleider stuurt je vervolgens een link naar het privé-lokaal.

 • Je stuurt je begeleider een privébericht in de chat. Ook dan stuurt je begeleider je vervolgens een link naar het privé-lokaal.

 1. Doorverwijzen. Het kan zijn dat je begeleider niet de vakinhoudelijke kennis heeft om je vraag te beantwoorden. Als er iemand online is die je wel kan helpen zal je begeleider je doorverwijzen naar deze persoon. Je krijgt dan een apart berichtje met een videolink naar een ander privé-lokaal

 2. Bespreken van je voortgang. Het kan ook zijn dat de begeleider waarbij je bent ingedeeld jou benadert om je agenda of je voortgang te bespreken. Je begeleider stuurt je dan een berichtje in de chat of vraagt dit aan je in het videolokaal.


Check-out

 1. Zelfreflectie. Aan het einde van jouw huiswerkklasmiddag, rond 17:20, zal je begeleider je vragen om het zelfreflectieformulier in te vullen. De link naar het formulier kun je vinden op de homepage. Hierin worden je enkele vragen gesteld over de middag en wordt er gevraagd om foto’s van je gemaakte werk te uploaden.

 2. Uitchecken. Als je dit hebt gedaan, geef je dit aan bij je begeleider. Deze kan zien of het is gelukt; als het is gelukt krijg je een berichtje dat je mag gaan. Daarmee ben je uitgecheckt en is de huiswerkklasmiddag ten einde.