Instructie en FAQ

UITLEG INLOGGEN

UITLEG VIDEO BELLEN

UITLEG CHATOMGEVING

UITLEG AGENDA

Welkom bij de online huiswerkklas!

Lees deze instructie goed door om alles te weten te komen over de online huiswerkklas


Hoe ziet een week bij de online huiswerkklas eruit?

Er is een vrij toegankelijk deel: de chatruimtes. Deze zijn elke dag, van maandag tot en met vrijdag, open tussen 12:00 en 18:00. Je kunt hier inhoudelijke vragen stellen, wanneer je hulp nodig hebt bij een van je vakken. Je kunt met een van onze begeleiders chatten via tekstberichtjes, maar ook kunnen ze jou helpen via een privé-videolokaal.

Daarnaast is er de reguliere online huiswerkklasmiddag. Deze vindt plaats tussen 12:30 en 14:30 of tussen 14:30 en 16:30. Op de dagen dat je hiervoor bent ingeroosterd, is het verplicht om online te komen. Op welke dagen en tijdsblokken je bent ingedeeld kun je zien in je persoonlijke agenda.


Hoe ziet één middag huiswerkklas eruit, op de dagen dat je bent ingepland?

De middag is opgedeeld in drie delen: 1) de check-in, 2) het zelfstandig werken in het videolokaal, en 3) de check-out.


Check-in

 1. Inloggen. Uiterlijk om 12:30 of 14:30 (afhankelijk van in welk blok je bent ingedeeld) log je in bij de chatomgeving via de button op de homepage. Wanneer je op dat moment nog les hebt, dan verwachten we je uiterlijk 10 minuten na je laatste les.

 2. Jouw videolokaal. Kijk op de klassenlijst bij welke begeleider je bent ingedeeld. Dit staat elke ochtend in de chatruimte “Klassenlijst en andere mededelingen”.

 3. Meld je aan. Stuur de begeleider van jouw groep een privé bericht in de chat om te laten weten dat je aanwezig bent: “Hallo, ik ben er!”, of iets dergelijks. Het kan ook zijn dat je begeleider je al een berichtje heeft gestuurd. In de meeste gevallen is dat een link naar het videolokaal waar je verwacht wordt.

 4. Zet je camera aan. Ga het videolokaal binnen en zeg je begeleider van die middag even gedag. Zet je camera aan, zodat je begeleider je kan zien. Vanaf dat moment laat je je camera aan staan.

 5. Plannen. Begin daarna met het bijwerken van je agenda. Plan in waar je deze middag aan gaat werken, en plan zo ver mogelijk vooruit (minimaal 1,5 week).

 6. Bespreek je planning. Stuur vervolgens je begeleider een berichtje dat je je agenda hebt bijgewerkt. Je begeleider controleert je agenda, en bespreekt deze wellicht nog even met je in het privé-lokaal.

 7. Daarna kun je aan de slag met je huiswerk!


Zelfstandig werken in het videolokaal

 1. Vragen stellen. Je kunt de hele middag terecht voor inhoudelijke vragen bij je begeleider. Je kunt je begeleider op twee manieren een vraag stellen:

 • Je steekt je hand op voor de camera. Je begeleider stuurt je vervolgens een link naar het privé-lokaal.

 • Je stuurt je begeleider een privébericht in de chat. Ook dan stuurt je begeleider je vervolgens een link naar het privé-lokaal.

 1. Doorverwijzen. Het kan zijn dat je begeleider niet de vakinhoudelijke kennis heeft om je vraag te beantwoorden. In dat geval zal hij/zij je doorverwijzen, met het verzoek je vraag te stellen in de vakspecifieke chatruimte. Stuur hiervoor een berichtje in de groep waar het om gaat, bijvoorbeeld “Wiskunde”. Een begeleider met de benodigde kennis zal je dan zo snel mogelijk komen helpen, en je een privébericht sturen met een link naar het privé-lokaal.

 2. Bespreken van je voortgang. Het kan ook zijn dat de begeleider waarbij je bent ingedeeld jou benadert om je agenda of je voortgang te bespreken. Je begeleider stuurt je dan een berichtje in de chat of vraagt dit aan je in het videolokaal.


Check-out

 1. Zelfreflectie. Aan het einde van jouw huiswerkklasmiddag, rond 14:20 of 16:20 (afhankelijk van jouw blok), zal je begeleider je vragen om het zelfreflectieformulier in te vullen. De link naar het formulier kun je vinden op de homepage. Hierin worden je enkele vragen gesteld over de middag en wordt er gevraagd om foto’s van je gemaakte werk te uploaden.

 2. Uitchecken. Als je dit hebt gedaan, geef je dit aan bij je begeleider. Deze kan zien of het is gelukt; als het is gelukt krijg je een berichtje dat je mag gaan. Daarmee ben je uitgecheckt en is de huiswerkklasmiddag ten einde.