Dinsdag 31 maart

Edutainment! Educatieve en vermakelijke video's

Dinsdag 31 Maart

Zoals we allemaal wel weten staat YouTube vol met streams van gamers, populaire vlogs en schattige video's van katten, maar wist je dat er ook heel veel leuk én leerzaam materiaal te vinden is?
Leuke verhalen gecombineerd met mooie beelden en veel humor: dat is hoe YouTube-docenten je geboeid houden. De video’s zijn daardoor niet alleen leuk om te kijken als je de lesstof van wiskunde nog niet helemaal snapt, of als je voor Engels ‘The Great Gatsby’ moet lezen, maar ook als je je wilt verdiepen in een vakgebied dat je helemaal niet op school leert! Vraag je je af of een vervolgstudie in psychologie misschien iets is voor jou? Of wil je meer weten over sterrenkunde? Verdiep jezelf eens in een onderwerp naar keuze. Leren is ineens zo saai nog niet. Hieronder staan een paar van onze persoonlijke favorieten:

  1. CrashCourse

Misschien ken je John Green al van zijn boek ‘Een weeffout in onze sterren’ (The Fault in Our Stars), maar wist je dat hij samen met zijn broer een kanaal runt waarin ze je over heel veel interessante onderwerpen uitleg geven? In snelle en leuke video’s brengen ze je én aan het lachen én geven ze je nieuwe kennis mee.

Bekijk bijvoorbeeld eens deze video over de geschiedenis van de jaren ‘20!

Onderwerpen: literatuur (handig voor dat boekverslag!), psychologie, economie, sterrenkunde, informatica, biologie, ondernemerschap, natuurkunde, scheikunde, kunstmatige intelligentie, geschiedenis, mythologie en nog veel meer.

2. AsapSCIENCE

Voor je wekelijkse dosis kennis en een goede work-out voor je lachspieren kun je terecht bij de jongens van AsapSCIENCE! Binnen een paar minuten weten zij je de wetenschap uit te leggen achter actuele en interessante onderwerpen. Zo kun je tijdens het avondeten je familieleden verbazen met nieuwe feitjes.

Onderwerpen: natuurwetenschappen zoals biologie en scheikunde.

3. Khan Academy

Iets minder humoristisch en vermakelijk als de bovenstaande twee kanalen, maar vanwege de ontzettende grote hoeveelheid aan onderwerpen mag ook deze niet ontbreken in het rijtje. Khan Academy is zeker de moeite waard om te bekijken als je iets nog niet helemaal goed snapt aan leerstof voor je vakken. Op het kanaal van Khan Academy kun je terecht voor extra uitleg over je wiskunde, economie, natuurkunde of scheikunde. Zo ga je die volgende toets over kwadratische functies, afgeleiden of kansberekening knallen!

Onderwerpen: economie, geschiedenis, wiskunde, natuurkunde, scheikunde, biologie en informatiekunde.

Ga zelf eens op onderzoek uit en vind een onderwerp waar je misschien tijdens deze corona-crisis meer over kunt leren!