Woensdag 1 april

verandering in de Huiswerkklas

Woensdag 1 April

Na overleg hebben we besloten om weer wat meer terug te keren naar de structuur van de huiswerkklas die jullie kennen van de fysieke huiswerkklassen. Op de dagen dat je bent ingeroosterd voor de huiswerkklas, is het verplicht om online te komen. Hoe dit eruit komt te zien en wat van jou verwacht wordt, kun je in dit bericht lezen.

Zoals gezegd worden de huiswerkklasmiddagen weer verplicht. In je persoonlijke agenda kun je zien welke middagen je aanwezig moet zijn. De online huiswerkklas vindt plaats tussen 14:00 en 17:00 uur. Als je nog les hebt tot later in de middag, ben je tot uiterlijk 17:30 uur aanwezig. Je mag ook eerder starten (vanaf 12:00 uur) en uiteraard mag je dan ook eerder stoppen. Op de dagen dat je hiervoor bent ingeroosterd, is het verplicht om online te komen. Welke dagen dit zijn, kun je zien in je persoonlijke agenda.

Hoe gaat deze huiswerkklas in zijn werk op de dagen dat je bent ingepland?
De middag is opgedeeld in drie delen: 1) de check-in, 2) het zelfstandig werken met het contactmoment, en 3) de check-out.

Check-in:

1. Uiterlijk om 14:00 uur log je in op de chatomgeving op Studielokaal Online, tenzij je op dat tijdstip nog les hebt van school. In dat gevel log je uiterlijk 15 minuten na je laatste les in. Je mag ook eerder starten: vanaf 12:00 uur is de huiswerkklas open. Je bent dan ook eerder klaar.

2. Je kijkt op de klassenlijst bij wie je bent ingedeeld. Dit staat elke ochtend in de chatruimte “Klassenlijst en andere mededelingen”.

3. Je stuurt deze begeleider een Privé bericht in de chat om te laten weten dat je aanwezig bent: “Hallo, ik ben er!”, of iets dergelijks. Als je vóór 14:00 aanwezig bent kan je dit bericht sturen naar een van de begeleiders die van 12:00 tot 14:00 werken. Wie dit zijn staat elke dag in het bericht bij de klassenlijst.

4. Je werkt je agenda bij. Plan in waar je deze middag aan gaat werken, en plan zo ver mogelijk vooruit.

5. Je stuurt je begeleider een berichtje dat je je agenda hebt bijgewerkt.

6. Je gaat aan de slag met je huiswerk.

Gedurende de middag

1. Je kunt de hele middag terecht voor inhoudelijke vragen in de vakspecifieke chatruimtes. Stuur hiervoor een berichtje in de groep waar het om gaat, bijvoorbeeld “Wiskunde bovenbouw”. Een begeleider met de benodigde kennis zal je dan meteen komen helpen, en je een privébericht sturen voor een videochat.

2. De begeleider waarbij je bent ingedeeld neemt gedurende de middag contact met je op om met je videobellen, om je agenda en voortgang te bespreken.

Check-out

1. Aan het einde van de middag, tussen 16:45 en 17:00, of eerder als je eerder bent begonnen (maar altijd na ongeveer 3 uur werken), stuur je je begeleider een berichtje met wat je af hebt gekregen, en wat niet. Let daarbij op dat je terugkomt op de vakken die je hebt ingevuld in je agenda. Een voorbeeld van een goede checkout:

“Ik heb mijn wiskundesommen afgekregen tot som 20. Dit duurde wel wat langer dan gedacht, waardoor ik minder lang de tijd heb genomen om mijn Frans woordjes te leren. Deze waren gelukkig erg makkelijk. De Engels tekst heb ik gelezen en de vragen beantwoord."